Sök recept här!

söndag 20 november 2011

Svamptoast med chevrékräm


Här kommer receptet på förrätten som vi serverade på fars dag. Kantareller från årets skörd fick stå för basen i rätten. Enkelt och gott!

Ingredienser till 4 st.
4 skivor Toast
1½-2 dl förvällda kantareller
2 schalottenlökar
några blad färsk bladpersilja
½ pkt Bacon
4 st Körsbärstomater
Salt och peppar
.
Chevrékräm:
ca 3 rågade msk turkisk yoghurth
ca 4 rågade msk chevré ost
salt och peppar
.

Gör så här:
Blanda ihop yoghurt och chevré och smaka av med salt och peppar. Låt den vila en stund.
Skär bort kanterna på brödet, alt. stansa ut hjärtan. Smörstek kantareller, hackad lök och persilja. Krydda svampblandningen med salt och peppar och ställ den åt sidan. Knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Smörstek bröden på båda sidor och lägg skivorna på varsin tallrik..

Lägg på svampblandning, bacon delad i småbitar och tomatklyftor. Toppa med chevrékrämen och lite färsk bladpersilja.

På julmarknaden hann vi även med ett gemensamt kort vid granen. Det är nästan så att jag börjar längta till att få plocka fram allt julstök inom kort..

Kram

4 kommentarer:

Sofie sa...

Ja, trots att det är 10 grader varmt och sol ute så börjar man längta lite till jul. Vi drack glögg och åt pepparkaka igår. Idag ska vi gå på Liseberg. Var på vinden och rotade fram julsakerna förut. Så i veckan ska det pyntas:)

MÅ Gott sa...

Jag är ingen getostgillare, men det ser verkligen jättegott ut!

Jag börjar också längta till jul, men saknar snön.

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Vilket sött kort framför granen, jag håller med om att det börjar titta fram lite julkänslor här och där <3 Ska bli härligt att plocka fram adventsljusstaken! Svamptoasten ser rejält lyxig ut du, bara godsaker (ja, baconen byter jag ut, men annars så...) YUM!

Micke sa...

Hej,kantarelltoasten med bacon och chevré-ost såg riktigt läcker ut,självplockade höstkantareller har vi hemma,så det blir att hitta den där osten, så man får prova toasten,tack för receptet!