Sök recept här!

söndag 30 oktober 2011

Kardemummabullar med vaniljfyllning



Här kommer receptet på bullarna som jag och Amanda bakade förra helgen. De blev väldigt saftiga och goda. Ungefär så här tror jag att jag gjorde..

Ingredienser:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1,5 dl strösocker
2 rågade tsk kardemumma
1 ägg
vetemjöl (vet ej hur mkt jag tog, men degen ska vara lite kletig)

Fyllning
smör
strösocker
vaniljsocker

Pensling:
Ägg
pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll på salt, socker och kardemumma. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt. Häll på lite av vätskan på jästen och blanda så att den löser sig.
Tillsätt resten av vätskan och ägget.
Häll på med mjöl så att degen blir blank men ändå kletig. Arbeta den gärna i maskin.
Låt jäsa i 40 minuter under duk.

Mixa smör, socker och vaniljsocker till en slät massa. Smaka av så att den får en söt smak av vanilj.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut rikligt med fyllning överallt. Vik ihop och gör knytbullar eller rulla ihop degen och skär den.
Lägg bullarna på plåt och låt jäsa ytterliggare 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter i 250 grader.

Servera dem ljumna tillsammans med ett glas kall mjölk!!!





Här ser ni Amanda på jakt efter katten Svea i höskullen...
Lyckan var total när Svea äntligen visade sig!

Kram

3 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

Bullarna ser hur goda ut som helst! Och vilka härliga bilder från höskullen, det påminner om min egen barndom =)

Sofie sa...

d, vad jag blev sugen på att baka bullar nu. Riktigt skitväder och inomhusväder idag. Nybakade, varma bullar skulle sitta fint!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Åh, så fina bilder på Amanda och katten, ser verkligen idylliskt ut <3 Kardemumma är en av mina favoritkryddor, mums =D