Sök recept här!

onsdag 31 augusti 2011

Kladdig bärkaka



Dagens bakning blev den här kladdiga bärkakan. Jag fick enbart positiva utlåtanden så jag vågar påstå att den var riktigt god!
Receptet hittade jag hos matplatsen.

Ingredienser:
2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda bären med potatismjöl och florsocker.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret, mjöl och vaniljsocker i smeten.
Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!)
Klicka ut bären över smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min, Obs kakan ska vara kladdig!
Låt stå och kallna i kylskåp.
Servera med lättvispad grädde.






Söt som socker, men hon får mig att nysa och snörvla som få.
Men vad gör man inte för att kunna umgås med sina vänner. Tack än en gång för en trevlig eftermiddag  :)

Kram

2 kommentarer:

Katarina sa...

Den ser farligt god ut!!

Remsan sa...

Mmm, så gott. Vi testade Arlas kladdkaka med daim idag. Hade tänkt göra en kladdkaka med vit choklad och bär först, men hade för lite vit choklad hemma synd jag inte kikade in hos dig innan.