Sök recept här!
måndag 13 juni 2011
Rosépeppargryta med fläskytterfilé
Igår lagade jag även till den här grytan som blev riktigt god. Söndagar är en perfekt dag till att laga lite olika mat inför veckan. På så vis kan vardagen bli något lugnare.
På tal om rosépeppar så ska jag nog ta och göra några goda rosépepparbiffar av färsen som ligger i kylen och väntar på att bli tillagad. Har ni inte provat biffarna så kan ni klicka här för att komma till receptet!
Ingredienser:
800 g fläskytterfilé
smör till stekning
salt
svartpeppar
1 gul lök
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
1 tsk worcestersås
1 tsk soya
2 tsk krossad rosépeppar
Gör så här:
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör och tillsätt skivad lök. Tillsätt även creme fraiche, vatten, fond, chilisås, worcestersås, soya och krossad rosé (spara gärna lite till garnering).
Låt småputtra i 15 minuter. Smaka ev av med mer salt och peppar!
Strö gärna lite klyftad tomat över, klart att servera!
.
.
.
.
Te och smörgås är alltid gott en gråmulen dag som denna. Idag blev det nybakt valnötsbröd tillsammans med te smaksatt av "jordgubbar med mjölk".
Valnötsbrödet fick stå i kylen och jäsa under natten och imorse formade jag till det till två limpor som fick gräddadas i ca 40 minuter. Klart!!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Låter som en himla god gryta, sparar genast receptet
Det såg riktigt smaskigt ut. Jag älskar rosépeppar. Det ger härlig färg och väldigt god smak.
Så gott med rosépeppar, slänger det gärna i marinad till lax - mums!
Rosepeppar var länge sedan jag använde. Låter som en god gryta
Skicka en kommentar