Till lunch igår åt vi en så god fiskgratäng. Det var en rätt som passade så väl stora som små. Kycklingfonden gör att gratängen får en mjuk och rund smak!
Ingredienser:
800 g pangasius filéer
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymalt
1 ½ dl vitt vin, torrt
Gratängsås:
4 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
1 ½ msk kycklingfond, koncentrerad
Salt
Peppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor
Dekoration:
200 g räkor, skalade
dill, hackad
Gör så här:
Skölj och dela filéerna på mitten. Krydda med salt och peppar och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Häll det vita vinet runt om i formen.
Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter.
Ta ut formen och häll av fiskspadet och spara det i en bunke.
Vispa samman grädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker.
Rör ner äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200°, cirka 10 minuter.
Dekorera med räkor och dill.
Servera med kokt pressad potatis och kokta ärtor.
.
.
.
.
.
Bild lånad av google.se |
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar