Sök recept här!

måndag 13 juni 2011

Rosépeppargryta med fläskytterfilé


Igår lagade jag även till den här grytan som blev riktigt god. Söndagar är en perfekt dag till att laga lite olika mat inför veckan. På så vis kan vardagen bli något lugnare.
På tal om rosépeppar så ska jag nog ta och göra några goda rosépepparbiffar av färsen som ligger i kylen och väntar på att bli tillagad. Har ni inte provat biffarna så kan ni klicka här för att komma till receptet!

Ingredienser:
800 g fläskytterfilé
smör till stekning
salt
svartpeppar
1 gul lök
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
1 tsk worcestersås
1 tsk soya
2 tsk krossad rosépeppar

Gör så här:
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör och tillsätt skivad lök. Tillsätt även creme fraiche, vatten, fond, chilisås, worcestersås, soya och krossad rosé (spara gärna lite till garnering).
Låt småputtra i 15 minuter. Smaka ev av med mer salt och peppar!

Strö gärna lite klyftad tomat över, klart att servera!
.
.
.
.






Te och smörgås är alltid gott en gråmulen dag som denna. Idag blev det nybakt valnötsbröd tillsammans med te smaksatt av  "jordgubbar med mjölk".
Valnötsbrödet fick stå i kylen och jäsa under natten och imorse formade jag till det till två limpor som fick gräddadas i ca 40 minuter. Klart!!

Kram

4 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter som en himla god gryta, sparar genast receptet

Ann-Sofi sa...

Det såg riktigt smaskigt ut. Jag älskar rosépeppar. Det ger härlig färg och väldigt god smak.

Mårtenssons kök sa...

Så gott med rosépeppar, slänger det gärna i marinad till lax - mums!

Millas Hälsoblogg sa...

Rosepeppar var länge sedan jag använde. Låter som en god gryta