Sök recept här!

fredag 19 februari 2010

Toast Skagen



Idag har jag och Jenny lagat otroligt goda toasts, som jag absolut vill rekommendera. Skagenröran var ovanligt fräsh i sin smak, så hade det inte varit för att vi blev så mätta hade vi nog suttit kvar vid bordet och ätit än..
Receptkälla: Per Morberg

Till ca 4 toasts:
600 g oskalade räkor
1 dl majonnäs (egen gjord)
1 dl gräddfil
1 tsk konjak
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
4 skivor vitt bröd
smör till stekning
2 msk hackad dill + någrakvistar till garnering
50 g löjrom
1 citron

Majonnäs:
Blanda 2 äggulor med 1 msk fransk senap i en skål. Tillsätt 4 dl majsolja eller mild rapsolja försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning. Smaka av med salt och nymald peppar. Om majonnäsen blir för tjock kan du späda med några droppar vatten. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer. OBS alla ingredienser till majonnäsen måste ha samma temperatur så att den inte skär sig.
Detta blir ca 3-4 dl färdig majonnäs.

Gör så här:
1. Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjak, salt och peppar.
2. Rosta eller stek brödskivorna i smör.
3. Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den behåller sin spänst.
4. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
5. Garnera med citronklyfta och dillkvist.



Jenny och Amanda myser i soffan
Ikväll har jag och Amanda haft fredagsmys hemma hos Jenny. Som alltid när man är här äter vi oss sprickfärdiga. En annan dag kommer jag att visa vad vi åt till efterrätt.
Nu är det inte många dagar kvar på min lilla tävling och jag är otroligt glad över alla tävlingsbidrag som hittills kommit in, men jag hoppas självklart på fler!

Kram

3 kommentarer:

duva sa...

ser gott och enkelt ut :)

Helena Ljunggren sa...

Åh jösses så gott det där såg ut :) krispigt bröd och goda räkor...mums

erica sa...

mums vad gott, toast skagen är så himla gott, det ledsnar jag aldrig på...

kram erica
-en annan matbloggare