De fina formarna har jag fått av min brors gulliga flickvän!
Igår bakade jag cupcakes för första gången. Det var lika roligt att baka dem och lika gott att äta dem som jag trott!
Jag har en tid följt den här mysiga bloggen och där har jag fått en massa inspiration och tips!
Grundreceptet kommer från Leila Lindholm, men fyllning och frosting har jag hittat på själv.
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
Frysta blåbär
marsankräm
Frosting:
100 g smör
100 g vit choklad
ca 1 msk florsocker
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll formarna med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll formarna med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
10. Låt muffinsen svalna i muffinsplåten. Rör ihop fyllningen.
11. Rör smör och florsocker fluffigt, smält chokladen i vattenbad och tillsätt den. Rör ihop och ställ in i kylen en stund.
12. Skär ut en liten kon ur varje muffins och fyll dem med blåbärsfyllning. Spritsa frosting på och toppa med lite strössel. Själv använde jag kokos som jag färgat med karamellfärg.
13. Klart att servera!
Tack snälla för alla gulliga kommentarer!
Inom kort så kommer jag ha min första tävling här på bloggen. Jag har fått ett roligt erbjudande som jag självklart inte kunde tacka nej till.
Nu vill jag önska alla en riktigt trevlig och "god" helg!
Kram
4 kommentarer:
Mums, vilka underbara cupcakes. Gott med blåbär och vaniljkräm i.
Ha en bra helg!
Åh vad gott det ser ut!
ser verkligen inbjudande ut,dags för efterrätt tro ;)
Dom där cupcaksen ser verkligen goda ut! Jag tror det är dags att baka;)
Skicka en kommentar