Rotfruktssäsongen är ännu inte över, därför en god klimatsmart gratäng.
Servera den gärna med en vitkålssallad.
Servera den gärna med en vitkålssallad.
Ingredienser:
ca 500 g potatis
2 morötter
100-150g rotselleri
1 tsk salt
oregano
timjan
ca 2 dl riven ost
2½ dl grädde
Gör så här:
Skala potatis och rotfrukter, skiva tunt.
Koka dem i 4-5 minuter. Häll av vattnet och rör ner salt, kryddor och ca hälften av osten. Ner med allt i en ugnsäker form. Häll över grädde, strö över resten av osten.
Gratinera i nedre delen av ugnen, 200 grader, 25-30 minuter.
Åhh, vilken underbar vinterdag det har varit idag. Amanda fick nog till och med vårkänslor av den sköna solen, för hon ville ta fram sin trampe-traktor och åka till lekplatsen..
Kram
2 kommentarer:
Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 på min blogg! Var med och tävla du med :)
Jag brukar göra en jättegod rotfruktsgratäng med kassler i, men det var riktigt längesen, det måste jag laga en dag! Tack för tipset:)
Skicka en kommentar