.
Förra fredagen åt jag och Jenny den här goda efterrätten. Jag skulle nog inte lägga den bland mina topp 10, men den var ändå väldigt god och framförallt inte så söt.
Receptkälla: Per Moberg
Till ca 4 port.
120g 70% mörk choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
några droppar konjak
Hallonspegel:
300g hallon
2 dl vatten
1 dl socker
Gör så här:
Smält 100g av chokladen i vattenbad, blanda i ägg och konjak. Vispa grädden fluffig. Vänd ner chokladen i grädden och rör om. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Man kan hälla upp den i portionsformar, fast jag rekommenderar nog att låta den vara kvar i bunken och sedan sleva upp den fint.
Koka ihop alla ingredienser till hallonspegeln, häll sedan över i en mixer och kör på full effekt. Sila sedan bort kärnorna.
Vid servering: Blöt en stor slev och lägg upp chokladmoussen på tallrikar. Häll sedan hallonsås runt om.
Avsluta med att riva resterande 20g choklad över moussen.
Idag har jag och Amanda varit hemma hela dagen. Då det var en liten tjej som pratade med "Ulrik" precis innan läggdags igår..
Tack och lov så gick det över snabbt och själv har jag inte haft några känningar!
.
Kram
1 kommentar:
Chokladmousse är ju bara så gott och framförallt en efterrätt som är fixad i ett kick.
Ha en bra helg!
Skicka en kommentar