Sök recept här!

måndag 18 januari 2010

Hurtbulle



Bröd som bakas med bikarbonat istället för jäst är både goda och smidiga att göra. Perfekt att baka på morgonen till frukost!

Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
½ dl honung eller sirap
½ dl lingonsylt

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och klicka ner smeten i en smord avlång form. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 1 timma. Låt brödet svalna under bakduk.

Ojoj nu får jag ta och skärpa till mig. Jag håller på att bli en nattmänniska, jag som alltid har varit kvällstrött och morgonpigg.

Imorgon är planen att jag ska baka dinkelknäcke, för det var ett bra tag sedan sist.

Kram





2 kommentarer:

vanilla sky sa...

Jag har också flera recept med bröd bakat på bakpulver och bikarbonat, så himla praktiskt!
Jag är jätteglad för brödtips, då jag stort sett bakar allt bröd själv:)

vanilla sky sa...

Tack för tipset på hasselnötsbrödet! Låter verkligen urgott:) Återkommer med betyg när jag hunnit baka :)