De här goda bröden passar perfekt på buffébordet.
Grundrecept:
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
körsbärstomater
färsk basilika
olivolja och flingsalt till utbakning
Ett tips är att lägga i några soltorkade tomater (skurna i småbitar) och färsk basilika även i degen
.
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3: Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll uppdegen på mjölat bakbord, dela degen i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ca 1½ cm tjocka.
6. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål.
8. Tryck ner tomater och färsk basilika i degen, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
9. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Igår var jag och åt den här mysiga och goda kvällsmaten hemma hos Jenny. Hon bjöd bland annat på en väldigt god rabarbersaft, som heter just "Ren Saft".
.
Kram
1 kommentar:
Foccacia är ju bara så gott, älskar att ha baka det när det vankas grillad mat.
Ha en bra helg!
Skicka en kommentar