Sök recept här!

söndag 17 november 2013

Fläskfilé i vitlökssås under smördegstäcke


På tal om goda fläskfilérecept så kommer här ett till. Jag och min kompis Jenny lagade mat tillsammans för ett tag sedan och då lagade vi den här goda rätten. Nämligen hennes mammas paradrätt - fläskfilé under smördegstäcke. Otroligt god och lättlagad var den, så snart blir det till att laga den igen!

Ingredienser:
1 st fläskfilé
2 dl creme fraiche
3-5 dl grädde
2 askar viltlöksost (Crème Bonjour)
3 vitlöksklyftor
Färsk persilja
salt och peppar
1 rulle smördeg
(Måtten är ej exakta, så smaka gärna av under tiden)

Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor och bryn de snabbt i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en form. Blanda crème fraîche, grädde och två askar vitlöksost, pressade vitlöksklyftor och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet och avsluta med att breda ut smördegen. Sätt in i ugnen i 225 i ca 20 minuter eller tills den fått färg.Servera tillsammans med hasselbackspotatis och sallad.
Riktigt riktigt gott, så se till att prova det här :)

Samma kväll gjorde vi även ovan efterrätt. En vaniljpannacotta med karamelliserade päron toppad med italiensk maräng. Det var mycket jobb med efterrätten, men tyvärr levde den inte upp till förväntningarna. Det blev för mycket av det söta. Vi kom fram till att en topping med passionsfrukt hade passat så mycket bättre!

Kram


1 kommentar:

Amanda sa...

Vad gott det lät :)