Sök recept här!

söndag 3 mars 2013

Pulled Pork gjort av fläskkarré


Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd. Riktigt gott!!
Jag hittade receptet hos Matplatsen för ett tag sedan och det var verkligen så gott som hon sa!!

Man kan servera köttet på vilket sätt man vill. Idag tänkte jag servera det tillsammans med en god rotfruktsgratäng. Man kan även äta det som pålägg på mackan. Endast fantasin sätter gränserna.
Köttet tillagades på svag värme i ugnen 7 timmar och blev otroligt mört och fint.



Nästa gång ska jag prova att laga det i min crockpot. Tror att det kan bli riktigt bra, då den är gjord för långkok!

Ingredienser:
1,6 kilo fläskkarré (delat i två bitar)
flingsalt
chilipulver
svartpeppar
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4-5 dl barbequesås med rökig smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 120 grader.



Skölj av köttet med vatten och knid in rikligt flingsalt, chilipulver och svartpeppar runt om köttet.





Lägg köttet i en stekgryta med lock som tål att stå i  ugnen.
Klyfta löken och strö den runt köttet. 



Avsluta med att häll på barbequesåsen och lägg på locket och ställ in i ugnen 5-7 timmar.

Köttet är klart när det enkelt går att dra isär med en gaffel. Vårt kött fick stå i 7 timmar i ugnen. Det är viktigt att köttet är riktigt mört!




Vi valde att använda vår favorit-barbequesås och det blev väldigt gott. En flaska räckte precis.




Ta upp köttet och riv isär det med en gaffel och lägg i en skål.
Mixa samman såsen som är kvar i grytan och häll upp den i en skål.




Så här gjorde vi vår coleslaw:
Blanda finstrimlad vitkål, 1 riven morot, 1 finhackad gul lök, 1 tsk dijonsenap, 1 dl creme fraiche, 0,5 dl majonäs. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra 1 timme i kylskåp.

Receptet på mitt pitabröd hittar ni här!





Vasaloppsstarten är tradition att ser. Perfekt att blogga från soffan, samtidigt som man tittar lite på loppet :)

Tusen tack till alla som lämnar en liten kommentar på bloggen. Alltid lika roligt att höra vad ni tycker om recepten jag visar på bloggen!

Kram


3 kommentarer:

Sofie Johansson sa...

Så gott det är!! Jag har testat både på gris och vildsvin. Sugen på att testa på nötkött nästa gång!!

Mor-Mia sa...

Åh, tack för tipset. Kan tänka mig att nöt också kan bli gott!!

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag satt in mitt kött i ugnen, det blev fläskkotlett i bit som jag delade på längden. Klart c:a 23.00. men det gör ingenting för en nattuggla som jag. Hoppas det går bra även om det är kallt, eller man kan ju värma till det lite...
Mycket spännande!