Sök recept här!

söndag 10 mars 2013

Potatisrulle med chevré och rosmarin


Chevréost är något som jag alltid tycker är gott i mat och så även i det här fallet. En enkel och god potatisrulle som passar perfekt till allt grillat framöver!

Ingredienser:
1 pkt smördeg
600 g fast potatis
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk hackad rosmarin
smör
0,75 tsk salt
100 g chevré på rulle

smält smör till pensling + färsk rosmarin och flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Smält smör i en panna och fräs potatis och lök lite lätt. Rör om ordentligt så att det inte packar ihop sig för mycket.
Rulla ut smördegen och lägg den på en bakplåtsklädd plåt. Fördela potatisblandningen jämt över och smula över getost och salt. Rulla ihop degen löst. Pensla med smält smör och strö över färsk rosmarin och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.






Vi åt vår potatisrulle med goda grillade älgfärsburgare och coleslaw.







Helgen har innehållit en hel del spel, bland annat klassikern den försvunna diamanten.

Kram


Inga kommentarer: