Sök recept här!

söndag 29 januari 2012

Kycklingrullader


I början av veckan lagade vi de här grymt goda kycklingrulladerna. Jag tror att många med mig har blivit frestade att prova när vi sett Leif Mannerström laga rätten i sin reklam på tv. Just hans recept var riktigt gott och här kommer en variant på det!

Ingredienser

4 kycklingfiléer (skurna i tunna skivor, ca 3 skivor/kycklingfilé)
1 skivad gul lök
1 pkt baconskivor grovskurna
1-2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond (5 dl vatten 2,5 msk kycklingfond)
½ dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt
Peppar
8 grillspett

Potatismos smaksatt med parmesan:
500 g skalad King-Edvard potatis
100 g smör
2 dl varm grädde
100 g riven parmesan
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Rullader: 
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. 
Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar. 

Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. 
Träd dem sedan på grillspett/tandpetare. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja. 

När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. 
Tag rulladerna och morötterna ur pannan. 
Tillsätt crème fraiche, smör och den varma grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong. 

Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. 
Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och vitpeppar.









Veckans torsdagslunch bestod av Niklas god chiliconcarne. En rätt jag inte har ätit på flera år, men nu blev jag påmind om hur gott det är!!

Kram




3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har länge följt din underbara blogg. Det har blivit många lyckade middagar och dina recept sprider sig. Ditt fröbröd gör jag varje vecka. Har bytt ut bovetet mot sojamjöl för att få mindre konhydrater och så gräddar jag det hårt för att få en lite bränd smak, jättegott.

Anonym sa...

kolhydrater menar jag.

Mor-Mia sa...

Vad roligt att höra att ni har haft glädje av min blogg.
Hoppas att jag även framöver ska kunna bjuda på massor med gott!!

Kram Mia