Sök recept här!

måndag 30 januari 2012

Första grillningen för i år!


Igår kväll åt vi årets första grilltallrik och det smakade riktigt bra. Klyftpotatis, sallad, tzatziki, svampsås, entrecote och sallad. Köttet fick en härlig grillsmak!



Lägg potatisklyftorna i detta mönster på en oljad plåt för att få en knaprig och god yta. Ringla över olivolja och krydda med oregano, basilika och nymald peppar. Baka dem mitt i ugnen 225 grader i ca 45 minuter. På detta vis slipper man även att vända dem under tiden.



Till efterrätt åt vi den goda dumlebrûleen och här kommer receptet igen. Alltid lika uppskattad och en sann njutning för smaklökarna.

Ingredienser:
Räcker till 6 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering
Strösocker
färska jordgubbar

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
Blanda grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Vispa tills kolorna smält och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda ner äggulorna och häll upp smeten i 6 ugnsfasta portionsformar. Ställ i vattenbadet i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg.









En sådan här liten söt hund står numera högst upp på Amandas önskelista och det är inte svårt att förstå varför. Söt som socker och älskar att vara i famnen!

Kram

3 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Härligt med vintergrillning. Ser ju väldigt gott ut! Speciellt desserten....;)

azalean sa...

Åh vad gott det ser ut! Jag är glad att jag hittat din blogg, du bjuder på många läckerheter. I helgen gjorde jag Ketchup-kycklingen, enkel att göra och mycket gott.
Hittade dig i Citys reklamblad.
/Anita B

Harriet sa...

Mums vad gott det var🌻