Sök recept här!

söndag 15 januari 2012

Gyros



Igår tinade jag upp en 1kg kycklingfiléer. Av två filéer lagade vi goda gyros och vad som hände med resterande kyckling får ni se inom kort.
Kycklingen blir otroligt saftig av den här marinaden och passar väldigt bra ihop med tzatziki.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal olek
1 msk timjan
1 msk spiskummin
1 msk oregano
Salt
Svartpepar

Tillbehör:
Pitabröd
sallad
tzatziki eller creme fraiche 

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor och häll över marinaden. Låt  dra i minst 30 minuter. Ju längre tid i marinaden desto starkare blir smaken. Stek kycklingen i stekpanna så att de får lite färg.






Servera tillsammans med pitabröd, sallad och en klick tzatziki.














Förmiddagen har tillbringats i badhuset till Amandas stora förtjusning. Efter bad och dusch värmde vi oss i torrbastun, vilket vi båda tyckte var väldigt skönt!

Kram


4 kommentarer:

Sofie sa...

Den spar jag. Låter gott!

pralin sa...

Det ser väldigt gott ut.Varför heter den gyros?

Mor-Mia sa...

Gyros är Greklands motsvarighet till kebab.

Kristina sa...

Sååååå gott. Bakade eget pita bröd till. Gillar verkligen dina recept.
Recept för fattiga studenter skulle uppskattas :)