Sök recept här!

måndag 27 juni 2011

Fiskgratäng med kräftstjärtar och ost


Jag har kommit in i ett riktigt fiskstim. Lagar den ena goda rätten efter den andra. Här kommer ett riktigt gott recept, som samtidigt är otroligt enkelt!

Ingredienser:
4 laxbitar (ca 600 gram)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gram)
300 gram kräftost
2,5 dl vispgrädde
2 msk konc hummerfond
1 dl hackad dill
0,5 tsk salt
1,5 krm cayennepeppar
1 dl riven västerbottenost

Tillbehör:
pressad potatis
kokt broccoli

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, salt och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på dill och ost. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.



Servera laxen med pressad potatis och kokt broccoli.
.
.
.
.







Just nu står en deg med sirapsrutor på jäsning här hemma. Det är ett av Amandas favorit bröd, som jag tänkte överraska henne med. Just nu ligger hon och sover..

Kram

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Så gott med fisk, här försöker vi få oss det 2 gånger i veckan - ibland mer ibland inte alls... Men det finns ju verkligen hur mycket som helst man kan göra med alla firrar, detta låter riktigt gott!