Då är det alltså dags för min andra gästbloggare och idag är det ingen mindre än Annika Sjöö från Let's Dance som tipsar om sitt bästa grillrecept.
Själv har jag haft Annika som favorit i Let's Dance från första säsongen och detta för att hon alltid är så glad och har en sådan fantastisk utstrålning.
Tacohamburgare!
Ett gott och nyttigt recept. Godast är om man bakar bröden själv, men det går lika bra med färdigköpta också. Kolla efter GI-hamburgerbröd som finns i affären!
Hamburgerbröd:
50 g jäst
5 dl vatten (fingervarmt)
1dl olivolja
2 tsk salt
14 dl dinkelmjöl (siktat)
1 ägg
Valfria frön t ex sesamfrön eller solrosfrön
5 dl vatten (fingervarmt)
1dl olivolja
2 tsk salt
14 dl dinkelmjöl (siktat)
1 ägg
Valfria frön t ex sesamfrön eller solrosfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet och rör om. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Blanda i mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs i ca 30 min övertäckt.
Knåda degen lätt och rulla till bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 30 min övertäckt. Sätt på ugnen 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Knåda degen lätt och rulla till bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 30 min övertäckt. Sätt på ugnen 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Tacohamburgare:
500 g nötfärs
1 ägg
Tacokrydda 1 påse
500 g nötfärs
1 ägg
Tacokrydda 1 påse
Guacamole:
2 avocado
2 vitlöksklyftor
1 msk citron saft
3 msk lättkesella
salt och peppar
2 avocado
2 vitlöksklyftor
1 msk citron saft
3 msk lättkesella
salt och peppar
Gör så här:
Börja med guacamolen. Mosa avocadon och rör i vitlök citronsaft och kesella. Tillsätt salt och peppar. Blanda gärna med en mixer. Ställ in i kylen medans du grillar burgarna.
Blanda köttfärsen med ägg och kryddpåsen. Forma till burgare och grilla tills de är genomstekta.
Lägg en hamburgare i varje bröd tillsammans med mycket guacamole och valfria grönsaker. Sen är det bara att njuta!
/Annika
Börja med guacamolen. Mosa avocadon och rör i vitlök citronsaft och kesella. Tillsätt salt och peppar. Blanda gärna med en mixer. Ställ in i kylen medans du grillar burgarna.
Blanda köttfärsen med ägg och kryddpåsen. Forma till burgare och grilla tills de är genomstekta.
Lägg en hamburgare i varje bröd tillsammans med mycket guacamole och valfria grönsaker. Sen är det bara att njuta!
/Annika
Så kära läsare det är bara att gå ut och tända grillen och börja grilla, vi hörs igen imorgon!
Kram Mor-Mia
1 kommentar:
Hoppsan!! Vad roligt att Annika gästbloggar med tips. :)
Speciellt när hon kommer med ett recepttips utan laktos vilket är precis vad jag behöver inför helgen. Ska bjuda på lunch och det får inte innehålla någon laktos. Toppenbra!!!
Skicka en kommentar