Sök recept här!

måndag 8 juni 2009

Fläskpannkaka



Idag bjuder vi på fläskpannkaka med lingonsylt hemma hos oss. Det är något som både är gott och lätt att göra.
För att göra pannkakan lite nyttigare använde jag idag grovt dinkelmjöl. Istället för fläskbitar brukar jag ta bacon.
Något som är gott att ha i pannkakan om man vill variera den lite är ädelost och oliver, så det kan jag verkligen rekommendera.
Ingr.
2,5 dl grovt dinkelmjöl
1 krm salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 pkt bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tärna baconen och lägg i en ugnfast form. Ställ in i ugnen och låt baconen få färg. Vispa mjöl och salt, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt även äggen. Ta ut formen och häll i smeten, ställ in i ugnen ytterliggare ca 25 min.
Låt svalna något och servera ihop med lingonsylt.


Här hänger Amandas Nalle på tork. Den lilla stackaren råkade få en massa yoghurt på sig, så han fick ta ett ordentligt bad.. ;)
Kram Mor-Mia

Inga kommentarer: