Sök recept här!

söndag 2 mars 2014

Snickerspaj


Gillar man som jag snickers - ja då är det här rätta pajen!
Jag bjöd på den i fredags istället för tårta och det blev en riktig hit. För att den inte ska bli för söt så har jag dragit ner lite på sockret i mitt recept.

Ingredienser:
Pajskal
100 gram smör
0,75 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 st ägg 
Fyllning 1
1,5 dl dulce de leche (karameliserad mjölk)
150 g snickers
Fyllning 2
400 g philadelfiaost
1 krm vaniljpulver (alternativt 1 tsk vaniljsocker)
2 msk grädde
3 äggulor
0,5 dl socker
Chokladöverdrag
300 ljust eller mörkt choklad
jordnötter
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare (eller lägg i en skål och  knåda med händerna till en smidig deg).


Tryck ut degen i en form. Hacka snickers och lägg i formen. Klicka ut dulce de leche 

 Ta fram ingredienserna till fyllningen. Vispa ihop philiadelfiaost, grädde, vaniljpulver/vaniljsocker, äggulor och socker och häll över pajen.
Grädda i 35-40 minuter i 200 grader.
Låt den stå i kyl minst 3 timmar.
Smält chokladen och häll över pajen. Lägg på ordentligt med jordnötter.






Jag har provat att äta pajen med både vaniljglass och vispad grädde och jag tycker att den var absolut godast ihop med vispad grädde. Det blev en god brytning till den söta pajen.





Jag fick en så härlig blandning av presenter, så det kändes som rena rama julafton!!

Kram




5 kommentarer:

Cathrine Gerson sa...

Låter fantastisk! Vilken formstorlek använde du?

Mor-Mia sa...

Jag använde en form som är 28cm i diameter, men det går nog lika bra med en mindre!

Lycka till!

Maria sa...

Grattis i efterskott!

Det här receptet sparar jag. Det måste jag definitivt prova någon gång. :)

Anonym sa...

Måste man koka den kondenserade mjölken?:)

Mor-Mia sa...

Hej,
Jag använde karameliserad mjölk, dvs kondenserad mjölk som redan är kokad.

Det funkar vilket som, men använder du kondenserad mjölk så får du koka själv.

Lycka till!!!