Sök recept här!

tisdag 1 januari 2013

Nyårsmiddag 2012


Nyårsmiddagen igår blev riktigt lyckad och god. Vi började med tunnbrödssnittar och champange.


Förrätten bestod av gratinerad hummer.


Den här rejäla morteln användes flitigt till huvudrätten, då köttets kanter doppades i en god pepparblandning.



Köttet stektes sedan hastigt på båda sidor för att sedan få stekas klart i ugnen.



Varmrätten ser ni ovan; stekt oxfile´, italiensk potatiskaka och rödvinssky.



Eftterrätten känner nog många av mina trogna besökare igen vid det här laget. Nämligen favoriten "dumlebrulee" med färska jordgubbar. Alltid lika gott!!







Nu håller vi tummarna för att år 2013 blir ett riktigt bra år.
Förhoppningsvis kommer en hel del positivt ske i vårt liv!

Kram


7 kommentarer:

Tess sa...

Vad gott allt ser ut, hoppas recept kommer :)

Systeryster och jag .... sa...


Å VAD GOTT DET SÅG UT

VACKER DUKNING


Sofie Johansson sa...

Vilken härlig meny! Skulle jag gärna sätta tänderna i. Den där potatiskakan blev jag extra nyfiken på.
Önskar er ett gott 2013!

MÅ Gott sa...

Mmm, vilken fin nyårsmeny! Köttet med all den pepparn gör ju att det vattnas i munnen.

Vad snitsigt ni hade fått till det med paljetterna i bordsdekorationen!

God fortsättning på det nya året!

Anonym sa...

Vad tjusiga ni ser ut! :)

Tunnbrödssnittarna ser riktigt goda ut! Vad är det i dem?

Mor-Mia sa...

Tackar!
Jag vet inte exakt vad det var för ingredienser i tunnbrödsrullarna.
Jag vet bara att det var en kräftröra som var väldigt god :)

Veronicas bakblogg sa...

Vilken otroligt god mat :)
Desserten blev man väldigt nyfiken på att testa :)