Sök recept här!

måndag 15 oktober 2012

Laxfärsbiffar med basilika



Laxens ändbitar är ofta svåra att veta vad man ska göra med. Ett alternativ är att göra biffar som vi gjorde igår. Det gick fort att laga och smaken blev riktigt god. De var minst lika goda att värma och äta dagen efter vilket alltid är ett plus.

Ingredienser:
500g färsk lax
1 ägg
1 knippe färsk basilika
rivet skal av en halv lime
salt och peppar

Gör så här:
Mixa laxen och basilikan till en jämn smet. Tillsätt ägg och smaka av med kryddor.


Forma färsen till biffar och stek dem i smör tills de fått en gyllene yta.
Pressa över lite limesaft inför servering!

Tillbehör:
Blomkålpuré (koka blomkålen mjuk, mixa den slät tillsammans med smör och en klick creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.)
Tomat och rödlökssallad




Ny spännande smak från SIA och KIVIKS. Väldigt fräsch och god och passar en äppelälskare som mig.  Här har det kokats äppelmos för fulla muggar igen, så nu är frysen åter laddad :)

Kram



1 kommentar:

Sofie Johansson sa...

Funderat ett tag på att göra fiskbiffar. Är ju så gott! Tack för tipset!
Har försökt hitta den där sorbeten utan framgång! Kan tänka mig att den är god!