Sök recept här!

söndag 2 september 2012

Tummen upp för Restaurang Passion!!!

Igår var vi ute och åt på restaurang Passion i Borås för första gången. Vi hade för oss att vi hade läst en bra recension i tidningen, men mer än så visste vi inte.

Eftersom vi lagar mycket mat hemma med fina råvaror är det inte ofta vi blir imponerade på restaurang. Igår var det annorlunda. Vi var grymt imponerade från aptitretare till efterrätt. Vi testade ändå totalt sex rätter exklusive aptitretare, bröd och tre tillhörande röror och allt var lika gott!!!



Förrätt nr. 1
Halstrade pilgrimsmusslor serverade med baconkrisp och blomkålspuré
smaksatt med tryffelolja.





Förrätt nr. 2
Carpaccio på renfilé serverad med syltad svamp och pepparrot, jordärtskockskräm
och hjortonvinägrett.





Varmrätt nr.1
Halstrad gös serveras med ärtpuré, råstekt blomkål samt skaldjursveloute.




Varmrätt nr. 2
Hjortytterfilé med lingonchutney och enbärssky, serverad med polenta
smaksatt med parmesan.





Efterrätt nr. 1
Crème brulée smaksatt med citrongräs, mangokompott och kokosglass.





Efterrätt nr. 2
Mörk chokladganache serverad med nötkrokant, karamellsås, gräddfil och chokladglass.


Sammanfattningsvis kan jag säga att varje rätt var otroligt välkomponerad där smakerna gifte sig med varandra. Att tallrikarna sedan var en fröjd för ögat gjorde inte saken sämre!

Kram







Inga kommentarer: