Sök recept här!

fredag 3 februari 2012

BrysselkexTill Amandas pulkautflykt med dagis i veckan bakade jag något som jag inte gjort på många många år. Nämligen Brysselkex. Amandas favorit småkaka är annars drömmar, men de här fick mycket väl godkänt de med!

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Till garnering:
strösocker och karamellfärg

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills det blir en deg. Alt. hacka samman allt för hand.
Rulla degen i två rullar (4 cm i diameter) och plasta in i gladpack. Lägg rullarna sedan i kylen i 30 min, alt. frysen i 10 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Färga strösocker med karamellfärg på en tallrik. Ta fram rullarna och rulla dem i sockret. Skär dem i skivor för att sedan lägga på plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt kallna på plåten.
Tips! Gör färdiga degrullar som du förvarar i frysen för att sedan ta upp och grädda efter behov!

Veckans torsdagslunch på jobbet blev en fredagslunch som blev den här goda coscosröran. Till den serverades två kalla såser. Enkelt och mycket gott!

Skär paprika, rödlök, zuchini och korv i bitar och lägg på en smord plåt. Sätt in i ugnen i 200 grader tills de fått lite färg. Koka coscosen enligt anvisning på förpackningen. Blanda coscosen med de ugnstekta grönsaker och korv. Smula över fetaost och servera med kalla såser.

Kram

1 kommentar:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Vilken nostalgitripp jag fick mig nu; när jag var liten var det här min standardkaka, jag bakade jämt dessa! Varje gång jag fick tillfälle! Dessa och syltgrottor. Ja, och lillebror stod för kokosbollarna :) Ja, brysselkex är riktigt mumsigt det!