Sök recept här!

söndag 9 augusti 2015

Happy sunday❤


Idag har vi startat dagen med nybakat bröd till frukost. När jag vaknar tidigt på söndagar så brukar jag sätta en omgång av det här brödet, så hinner det bli bakat och klart tills resten av familjen stiger upp.

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl special + lite mjöl till utbakningen

Gör så här:
Lös jästen i saltet och tillsätt vatten, mjölk och honung. Rör runt och häll i mjölet lite i taget. Det ska vara en lite lös och kladdig deg.
Strö över lite mjöl över degen och täck med plastfolie. Låt jäsa i 1,5 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Strö ut en liten bädd av mjöl på bakbordet och häll ut degen, knåda inte!!
Strö ytterligare lite mjöl på degen och platta ut den till en rektangel. Skär degen i bitar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. De blir lite olika form på dem och de ska vara kladdiga.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 17-20 minuter och låt dem kallna på galler utan bakduk (så att ytan behålls knaprig och fin).




Äntligen är sommaren här och vi kan umgås på vår altan. Våffelfika i solskenet och lässtund under parasollet - det är livskvalité på hög nivå!

Kram



1 kommentar:

Amanda - Housewife.se sa...

Mums, gott med hembakat bröd! :)