Sök recept här!

torsdag 10 juli 2014

Jordgubbsmuffins med havregömma


Igår bakade jag en ny variant på jordgubbsmuffins där jag klickade i en havregömma. Srööaftiga och goda muffins med lite krisp blev resultatet.

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl mjölk
0,5 dl flytande smör
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Havregömma:
0,5 dl fiberhavregryn
0,5 dl flytande smör
0,25 dl strösocker

Fyllning:
jordgubbar (om de är stora så räcker det med en halv jordgubbe)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och mjölk och rör om.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och blanda väl. Fördela smeten i 8 muffinsformar (fyll dem till hälften).
Lägg i bitar av en jordgubbe i vardera form.
Rör ihop havregömman och avsluta med att klicka ut den på muffinsen.
Ställ in i ugnen ca 20-30 minuter, eller tills muffinsen har fått fin färg



Dekorera med färska jordgubbar vid servering.






Vilka underbara sommardagar vi har nu. En kväll i veckan passade vi på att äta kvällsmat på sjön och kombinera det med en skön båttur, lite bad och vattenskidor.

Kram


Inga kommentarer: