Sök recept här!

söndag 24 februari 2013

Snabbakade och riktigt goda tekakor!!


I helgen överraskade jag med nybakade tekakor till frukost. Amanda åt så hon nästan storknade och tyckte att det var bland det godaste bröd hon ätit.
Trots att brödet endast jäste ca 25 minuter totalt så blev det luftigt och fint. Perfekt på morgonen när man vill ha färskt bröd snabbt!

Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special

Gör så här:
Smält smöret och häll på mjölken. Värm till fingervarm temperatur. Smula jästen i en bunke och häll över lite av vätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sirap, salt och mjölet. Ta lite mjöl i taget och rör tills degen känns smidig och lite kladdig.
Låt jäsa under duk i 15 minuter.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till runda bollar och platta ut dem i handen. Lägg dem på en plåt och nagga dem med en gaffel.
Låt jäsa under duk 5-10 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och servera ljumna.

Bröden går bra att frysa och tina upp!






Idag har vi haft lite kalas här hemma och då fick jag bland annat den här fina blomman. Vi bjöd på thailändsk mat och en ny version av nutellasemifredon. Visar inom kort!

Kram


1 kommentar:

Sofie Johansson sa...

Gott med nybakat bröd till frukost!! Perfekt med kortare jästid!