Sök recept här!

onsdag 2 maj 2012

Senapsbiffar med rotfrukter och feta


Kvällens middag bestod av goda senapsbiffar tillsammans med rotfrukter i ugn och goda såser.
Riktig enkel och god vardagslyx.


Ingredienser:
räcker till  6 rejäla biffar
600 g nötfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
50 g fetaost

Rotfrukter:
palsternacka
morötter
kålrot
olivolja
basilika, oregano, svartpeppar
50 g rucola

Sås:
2 dl matl. yoghurt
1 tsk flytande honung
1 krm salt


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt och strö över kryddor och olivolja. Stek mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 20 minuter. Blanda med rucola när de är färdiga i ugnen.

Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.

Blanda nötfärs, senap, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i olivolja.

Lägg upp biffarna på tallrik tillsammans med rotfrukter och sås (vi valde att även servera tzatziki till).
Avsluta med att strö över fetaosten.







Vilken varm och skön dag det har varit. Vi spenderade vår eftermiddag ute på en filt. Underbart!!!

Kram


Inga kommentarer: