Dekorerad med färska jordgubbar och citronmeliss |
Ingredienser:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smörj den lätt. Häll i smeten i bakformen, bred ut den jämt och strö över blåbären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.
Jag har för första gången i mitt liv köpt färska aprikoser och hjälp vad gott det var!!!
Har ni inte testat så rekommenderar jag er att göra det.
Kram
6 kommentarer:
Bara namnet säger ju allt. Måste testas!
Sega kakor bara måste testas!!! Löv it!
Åååh, det låter alldeles FÖR gott, ska verkligen prova det här receptet! Och grattis! Du har hittat fram till de färska aprikoserna! De är verkligen toppen =D
Smarrigt! Älskar pajer i alla dess former. Det blir någo en sådan ikväll, men då en matpaj!
Vilka fina aprikoser. Jag blev riktigt sugen på de underbara frukterna.
Hälsar fröken Dill
Oj, så god den där pajen ser ut att vara!! Mums =)
Skicka en kommentar