Sidor

tisdag 2 augusti 2011

Seg blåbärspaj

Dekorerad med färska jordgubbar och citronmeliss
 Nu närmar sig blåbärssäsongen och vad passar inte då bättre än den här goda blåbärspajen. Jag har bloggat om den förut, men den är så god att den förtjänar lite repetion. Jag bjöd några vänner på den för någon vecka sedan och den är både enkel och väldigt goood!!

Ingredienser:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smörj den lätt. Häll i smeten i bakformen, bred ut den jämt och strö över blåbären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.







Jag har för första gången i mitt liv köpt färska aprikoser och hjälp vad gott det var!!!
Har ni inte testat så rekommenderar jag er att göra det.

Kram

6 kommentarer:

  1. Bara namnet säger ju allt. Måste testas!

    SvaraRadera
  2. Sega kakor bara måste testas!!! Löv it!

    SvaraRadera
  3. Åååh, det låter alldeles FÖR gott, ska verkligen prova det här receptet! Och grattis! Du har hittat fram till de färska aprikoserna! De är verkligen toppen =D

    SvaraRadera
  4. Smarrigt! Älskar pajer i alla dess former. Det blir någo en sådan ikväll, men då en matpaj!

    SvaraRadera
  5. Vilka fina aprikoser. Jag blev riktigt sugen på de underbara frukterna.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  6. Oj, så god den där pajen ser ut att vara!! Mums =)

    SvaraRadera