Idag har jag, Amanda och Lillasyster bakat en underbart god kladdkaka. Vi hade en mysig stund bland bunkar och karotter. När vi stod och bakade som bäst upptäckte jag att mjölet var slut så då var det bara att traska till affären och köpa nytt!
Servera den tillsammans med arlas chokladgrädde eller som jag gjorde, vispgrädde smaksatt med vaniljsocker och kakao! |
För någon vecka sedan blev jag tillfrågad att testbaka en av arlas goda kladdkakor och mitt val föll på ovanstående. Kakan levde mer än väl upp till sina förväntningar och den kommer utan tvekan att bakas igen!
Den var perfekt kladdig med en god och lagom hård skorpa samt med tydliga inslag av daim. Den enda ändring jag skulle kunna tänka mig att göra är att tillsätta en knivsudd salt. Detta för att få en brytning till det söta!
Tips: jag vispade ägg och socker, men rörde i mjölblandningen med en slickepott. Jag grovhackade även daimen så att det var bitar i smeten som sedan gick att urskilja när kakan var färdiggräddad!
Klicka här för att komma till recepet: Kladdkaka med Daim!
Fick en så härlig kommentar av Amanda innan hon somnade för natten:
"mamma vet du hur mycket jag tycker om dig? Jag tycker om dig så mycket så att mitt hjärta blir förkylt"
Kram
5 kommentarer:
Den testbakade jag med, himla god :-)
yum, vad det ser gott ut =D Och din grädde skulle jag mycket hellre äta än den färdiga chokladgrädden!
Åh, jag älskar daim. Den skulle jag gilla. :-)
Daim + kladdkaka. Kan inte bli fel!!
Vad gulligt sagt av din dotter!!
Vilket fint fat du lagt upp den goda kakan på!
Skicka en kommentar