De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. De går även att förbereda dagen innan och det ger alltid ett plus hos mig.
Vi hade med räkorna på vår tapasbuffé och det passade väldigt bra.
Ingredienser:
500 g räkor med skal (frysta går utmärkt)
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 nypor chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk örtagårdskrydda
Gör så här:
Skala räkorna och låt de torka till lite på hushållspapper.
Värm oljan sakta med pressad vitlök och chiliflakes.
Sila oljan när vitlöken börjat mörkna. Häll sedan tillbaka oljan i kastrullen och lägg i de avtorkade räkorna. Fräs dem i den heta oljan några sekunder.
Ta upp räkorna med hålslev och lägg dem i en skål. Blanda dem med paprikapulver och örtagårdskrydda.
Kyl räkorna och oljan var för sig och blanda dem sedan samman.
Låt stå i kylen över natten.
Nyligen tog jag och Amanda lyxfredag och bokade in klipptid efter varandra. Hon var så duktig och satt alldeles stilla.
Så här fin blev hon när hon var klar!
Kram