I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström.
4 pers
Pannacotta:
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1,5 gelatinblad
Gör så här:
Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden.
Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h.
Limemarinaden
Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur.
Blanda limesockret med blåbär och hallon.
Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären.
I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint!
Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här!
Kram
5 kommentarer:
Vilket härligt ställe. Har inte hört talas om det förut.
Vilket härligt ställe ni varit på.
Och vaniljpannacotta är SÅ gott. :-)
Kan man ha frysta bär?
Kan man ha frysta bär?
Hej Maja, ja det går bra att använa upptinade bär!
Kram Mia
Skicka en kommentar