Sök recept här!
torsdag 4 augusti 2011
Smördegsflarn med färskpotatis och chevré
Förra onsdagen tittade jag äntligen på "Leila bakar i Frankrike". Jag blev som alltid väldigt inspirerad av henne och var bara tvungen att provbaka potatisflarnen.
De måste ätas varma för kalla är de inte alls samma njutning!
Ingredienser:
1 rulle färsk smördeg
200 g färskpotatis (för mig blev det 1,5 potatis)
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Chevréost
färsk rosmarin
flytande honung
1 ägg (till pensling)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegen och vik den först i tre delar, kavla ut igen och vik den i fyra delar. Kavla sedan ut den i en rektangel och vik in kanterna.
Tvätta och skiva potatisen tunnt. Jag använde en osthyvel.
Skala och skär vitlöken tunnt.
Blanda potatis, vitlök, olivolja och kryddor i en bunke. Låt dra i några minuter.
Lägg sedan potatisen omlott på smördegsplatten (ej på kanterna). Se till att vitlöken fördelas jämt över.
Pensla kanterna med ägg och sätt in i ugnen tills den fått fin färg.
Smula över chevréost och ringla över honung när den är klar och toppa med färsk rosmarin!
.
.
.
.
Amanda sådde två små blommor i våras om ni kommer ihåg. De har i alla fall nu blivit en stooor blomma. Jag är riktigt imponerad att vi har lyckats hålla de vid liv.
Svartöga heter blomman och det kan man ju förstå varför!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag har gjort minipizzor idag med potatis och västerbottensost. Inte lika som dina, men lite. ;)
Ja vilken inspiration man kan få av henne! Hon har de ju så himla fint också. Måste prova det här receptet.
Skicka en kommentar