Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar!
Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen. Otroligt gott och smidigt!
Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
½ dl sweetchilisås
4 msk kinesisk soya
2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här:
Tina kycklingen och skär den i lagom stora bitar för spett. Blanda marinaden och häll över den på kycklingbitarna i en plastpåse. Blanda väl. Slut påsen väl och lägg den på en tallrik och ställ in i kylen.
Nästa dag. Ta fram kycklingen och blötlägg träspett ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader grill.
Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under.
Grilla speten ca 10 minuter eller tills de har fått färg.
.
.
.
En annan fin present jag fick i helgen var den här ljusstaken, som ni ser en skymt av. Den kommer att göra sig riktigt bra på mitt brickbord så småningom. Nu gäller det bara att samla fler fina ljusstakar!
Kram