Sök recept här!
söndag 31 oktober 2010
TÄVLING - ost & kex
lördag 30 oktober 2010
Ny kokbok från Arla
Att arla har ett bra utbud med recept på www.arla.se/ är det nog ingen som har missat, men att de nu har släppt en kokbok kanske inte är lika känt!
.
.
Kokboken kan man köpa i livsmedelsbutiker, kiosker och mindre butiker t.o.m 4: januari 2011. På nätet http://www.arla.se/ finns den under en längre tid.
fredag 29 oktober 2010
Köttfärsgratäng med broccoli och paprika
Ingredienser:
Gör så här:
torsdag 28 oktober 2010
Tips inför helgen!
.
.
onsdag 27 oktober 2010
Pepparkakor
.
Det är knappt jag vågar erkänna, men igår och idag har jag och Amanda bakat pepparkakor och det var såå gott!
Det var av en speciell anledning vi bakade redan i oktober, men mer vill jag inte avslöja än.
.
Jag hittade ett jätte bra recept på pepparkaksdeg. Både god och lättbakad. Jag har halverat receptet och vi har hittills bakat 4 plåtar, men har ändå mycket deg kvar. Jag ska nog prova att frysa resten, för vi vill ju inte föräta oss innan jul.
Receptkälla: Kokaihop.se
.
Ingredienser:
150g smör
2,5 dl socker
½ dl ljus sirap
½ msk ingefära, malen
1 msk kanel
½ msk malda kryddnejlikor
1 tsk kardemumma
½ msk bikarbonat
1 dl vatten
7,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.
Rör sedan ner ingefära, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp, knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.
Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.
Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord.
TIPS: lägg ett bakplåtspapper mellan degen och kaveln. Degen fastnar då inte i kaveln och det är lättare att kavla tunnt.
Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225°c i 4-5 min.
Amanda tyckte att "Snobben-pepparkakan" var jätte god!
TIPS! Pepparkakorna kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare, de kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader
.
Idag har jag även haft premiär för glögg. En kompis var här och hälsade på och vad passade inte bättre till de nybakta pepparkakorna än just glögg..
Jag hade inga riktiga glöggmuggar, så jag gjorde som Cajsa Warg och tog vad jag hade. En liten sockerskål och en gräddsnipa, funkade perfekt ;)
..
Kram
tisdag 26 oktober 2010
Underbara mintchokladkladdkakor
.
.
måndag 25 oktober 2010
Nytt från Häagen-Dazs
.
söndag 24 oktober 2010
Nötkolakakor
lördag 23 oktober 2010
Syrlig paj med lime och citron
Garnering:
Gör så här:
Pudra över florsocker och servera den tillsammans med vispad grädde och en limeskiva.
torsdag 21 oktober 2010
Tips inför helgen!
.
Imorgon ska jag bjuda några vänner på den här goda Jacksongratängen. Det är en gratäng som är enkel att göra och brukar bli omtyckt av de flesta!
Klicka här för att komma till receptet!
.
.
Till Jacksongratängen kommer jag att servera kryddiga revben, som jag själv tycker är jätte goda. De är även väldigt lätta att tillaga. Bara krydda och in i ugnen. Gillar man inte kumminsmaken, så är det bara att utesluta den!
Klicka här för att komma till receptet!
.
.
Tänk att vi fått vår första snö idag. Jag vet en liten tjej som kommer att bli väldigt glad om den ligger kvar imorgon när vi går till bilen!
Trevlig helg önskar jag alla mina goa läsare, nu ska jag ta och fundera ut någon god efterrätt att servera efter middagen imorgon!
.
Kram
onsdag 20 oktober 2010
Rosépepparbiffar
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 tsk krossade rosépepparkorn
1 ägg
Sås:
½ msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpuré
salt & peppar
soja
Gör så här:
Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt svälla en stund. Hacka löken fint fint. Blanda alla ingredienser till biffarna och forma små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smör på medelvärme. Lägg dem sedan på ett fat och varmhåll.
Mortla rosépeppar och fräs i lite smör i en kastrull. Smula ner buljongen, rör i grädde och creme fraiche. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar. Häll såsen över biffarna och servera. (Strö gärna över några hela rosépepparkorn som dekoration)
.
tisdag 19 oktober 2010
Chokladmousse med Marianne-kross och färska hallon
Gillar man som jag kombinationen mellan mint och choklad så är det här en given favorit. Hallonen blir en god brytning och bitarna av mariannegodisen blir ett härligt tuggmotstånd!
.
Ingredienser:
250g vanilj kesella
1dl marianne-kross
100g mörk choklad
3msk florsocker
1msk kakao
2 äggulor
.
Gör så här:
Rör ner den smälta chokladen
Blanda grädde och kesella och tillsätt lite av gräddblandningen i chokladblandningen
rör kraftigt till en jämn smet
Vänd ner resten av gräddblandningen och marianne-krosset.
Fördela moussen i små glas eller formar
Ställ i kylen i några timmar och servera sedan med färska hallon och lite marianne-kross på toppen.
.
.
.
.
måndag 18 oktober 2010
Viltkyckling med hasselbackspotatis
Här kommer receptet på Jennies goda kycklingrätt från i fredags. Den här rätten är helt rätt just nu med lite höstiga smaker!
4 port
Ingredienser
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 dl outspädd svartavinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
ev färsk timjan och lingon
.Gör så här
Pensla kycklingfiléerna med soja, salta och peppra. Stek de hela i ca 25 min i ugnen på 200. Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en gryta. Dela kycklingfiléerna i stora bitar och låt de koka under lock ca 10 min. Garnera ev. med färsk timjan och lingon.
Servera med hasselbackspotatis, pressad potatis, kokt potatis eller ris och smörstekta kantareller.
.
.
.
Idag har jag dragit fyra vinnare i min muffinstävling. Jätte roligt att det var så många som ville vara med! Vinnarna som får varsin förpackning med muffinsformar är följande:
Malin
Tesse
Ulrika
Marie
Stort grattis till er alla! Maila mig era adresser (min mailadress hittar ni i högerspalten), så kommer muffinsformarna på posten. Jag vill även skicka ett stort tack till Blå Elefant som gjorde den här tävlingen möjlig. Vad jag vet så har de fortfarande fraktfritt, så passa på att handla julklappar i god tid!
Kram