Sök recept här!
söndag 7 augusti 2011
Saftiga biffar med rosépepparsås och haricot vertes
Idag lagade jag till de här goda och smakrika biffarna med en pepprig sås och haricot vertes som tillbehör. Jag lagade till rätten på ca 20 minuter och den passar perfekt att ha som matlåda till jobbet.
Vill man ha rätten matigare är det bara att servera tillsammans med fler grönsaker, potatis eller pasta.
Ingredienser:
500 g nötfärs
½ gul lök
1 msk fransk senap
1 äggula
½ dl vatten
salt och peppar
smör till stekning
Sås:
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 msk rosépepparkorn + några till garnering
Tillbehör:
300 g haricot vertes
Gör så här:
Mixa eller hacka löken fint. Blanda lök, färs, senap, äggula och vatten till en smet. Krydda med salt och peppar.
Smält smör i en panna och forma färsen till tunna biffar. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till. Lägg de färdiga biffarna i en form och täck med folie så att de håller värmen.
Koka ur pannan med buljong (lös upp tärningen i vatten) och creme fraiche. Krossa rosépepparkornen och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över biffarna och strö lite rosépepparkorn över.
Koka haricot vertes enligt anvisning. Lägg en klick smör på de färdigkokta haricot vertes och salta lite lätt.
Imorgon börjar vardagen igen då min semester är slut för den här gången. Jag har haft helt fantastiska veckor. Bland annat har jag varit och hälsat på hos påven!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Var han trevlig? Påven alltså :-) Ursnygg tunika du har på dig på den högra bilden!
Biffarna låter jättegoda. Jag tycker om rosépeppar i mat.
Tack söta Remsan!
Påven måste ha missat att vi skulle komma, för han hade mage att inte visa sig.. :)
Skicka en kommentar