Idag visar jag receptet på Jennies goda efterrätt från vår temamiddag. Vi alla var väldigt förtjusta i den. Det blev en god brytning med lakritssåsen i pannacottan och de lite syrliga hallonen.
Receptet har Jennie hittat här!
Ingredienser:
räcker till 4 pers
2 dl vispgrädde
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 dl socker
en liten bit vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad
3 st Kick (mjuk lakritskola)
ca 2 msk vatten
ev. maizena
Hallonen:
1 pkt frysta hallon
1 dl vatten
1 dl socker
en liten bit vaniljstång
rivet skal av en lime
Gör så här:
- Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna innan du lägger både frön och stång i grädden och sockret.
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Hacka chokladen.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom och chokladen i den varma grädden.
- Plocka upp vaniljstången.
- Vänd ner yoghurt och fyll sedan 4 glas med hälften av smeten och ställ sedan kallt en liten stund. (Den andra hälften som är kvar i kastrullen ska inte kylas än).
- Hacka lakritsen och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och rör hela tiden tills lakritsen smält. Blir den för simmig så red av den med lite, lite maizena. Ställ kallt att svalna något.
- Ta ut glasen och fördela lakritssåsen över pannacottan och fyll sedan på med resten av pannacottan. Ställ kallt och låt stelna. Göres med fördel dagen innan.
Hallonen: Koka upp vatten, socker och vaniljstång (skrapa ur fröna). Blanda i limeskal. Häll den varma sockerlagen över hallonen och blanda. Detta göres också med fördel dagen innan.