.
Vårrullar är något som jag tycker är väldigt gott och det är inte speciellt svårt att göra själv. Idag gjorde jag en vegetarisk variant som jag dippade i sweet chilisås!
.
Till ca 8 rullar:
½ röd paprika
1 stor morot
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 färska champinjoner
½ msk thai soya
4 filodegsark delade på mitten
.
Gör så här:
Gör så här:
.
.
Riv moroten grovt, hacka löken, strimla paprikan, skär champinjonerna i bitar och fräs alltsammans i rapsolja. Tillsätt soyan och fräs ytterliggare någon minut.
.
Klipp filodegsarken på mitten och lägg en klick grönsaksröra i ena kanten och rulla ihop till små paket.
.
.
.
Hetta upp rapsolja i en wokpanna och stek vårrullarna lite snabbt på båda sidor.
Oftast rekommenderas jordnötsolja till friteringen, men rapsoljan är ju desto nyttigare.
Lägg dem sedan på galler för att rinna av.
Servera rullarna tillsammans med en god sallad och sweet chilisås att dippa dem i.
.
Vad jag kommer ihåg har jag inte ätit vårrullar sedan jag var i Thailand i våras. Då åt jag dem var och varannan dag och det var såå gott!
.
Kram
1 kommentar:
Vårrullar är det godaste jag vet! Beställer alltdi det när vi äter kinesisk mat :)
Skicka en kommentar