Sök recept här!
lördag 31 maj 2014
Rabaraberpaj med äppelklyftor och smultäcke
Rabarberpaj är väl något som de flesta tycker om. Den här gången testade jag att göra en variant med smörstekta rabarber sockrade med råsocker. Jag valde även att lägga i äppelklyftor vilket blev väldigt gott!
Ingredienser:
6 rabarberstjälkar
3 äpplen
smör och råsocker
125 g smör
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär rabarbern i bitar. Stek dem lite lätt i smör och strö över lite råsocker. Tillsätt äppelklyftor och rör runt. Ställ åt sidan.
Blanda smör, havregryn, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker till en smulig deg. Själv tycker jag att det blir bäst att jobba med händerna.
Lägg rabarber- och äppelblandningen i en smord pajform och strö över pajdegen. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med vaniljsås!
Förra helgen när Boris var och hälsade på försökte vi att hundarna skulle ligga i varsin bädd under tiden vi åt mat. Boris tyckte dock att det var mycket mysigare i Flingas bädd och gjorde flera försök att krypa över till henne så söööt :)
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar