Sök recept här!

fredag 2 maj 2014

Ägg- och baconmuffins till frukost!


Idag bjöd jag familjen på goda ägg- och baconmuffins till frukost, vilket blev väldigt uppskattat.
De passar lika bra till frukost som till mellanmål.
Man kan fylla dem med vad man vill. Exempel är stekt svamp, valfria grönsaker osv

Ingredienser:
1 pkt bacon
2 formbröd
4 ägg
8 körsbärstomater
2 schalottenlök
färsk persilja
lite örtsalt och grekisk sallads krydda

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.


Smörj en muffinsplåt och ta ut runda brödskivor som passar muffinsformen med hjälp av ett glas.
Stek baconskivorna lite lätt och låt dem rinna av lite på ett papper. Klä sedan vardera muffinsform med två baconskivor. Finhacka och stek löken. Dela tomaterna i mindre bitar och fördela grönsakerna i formarna. Klipp över persilja.


Kläck ett ägg i varje form och krydda lite grann med örtsalt och grekisk salladskrydda. Sätt in mitt i ugnen ca 15-20 minuter.


Lyft ur muffinsen ur formarna och servera på tallrikar!






Hittade lite smått och gott i Flinas vattenskål. Jag misstänker att den fina blomman hamnade där när Flinga och Boris busade runt i trädgården..

Kram


Inga kommentarer: