Något som var oväntat gott var friterad brieost. Vi testade det häromdagen när vi hade lite tapasmiddag. Av vad jag har förstått när jag har googlat kan man även servera det som efterrätt tillsammans med hjortronsylt och glass - måste testas!
Den här gången hade vi det tillsammans med grillplock och det var riktigt gott.
Ingredienser:
Brieost
ägg
vetemjöl
ströbröd
rapsolja
Gör så här:
Skär osten i lagom stora bitar. Pensla den med uppvispat ägg runt om och doppa den i en blandning av vetemjöl och ströbröd.
Värm fritösen till 180 grader, alternativt värm upp rapsolja på spisen till 180 grader (använd stektermometer) och sänk ner den panerade osten i endst ngn minut.
Lägg på hushållspapper för att rinna av - klart att servera, yummi!!
Ett gott tips ang. min müsli är att strö den över fiberhavregrynsgröt. Man får mättnaden av gröten, men ändå müslins goda smak!
Kram
1 kommentar:
Wow, vad gott!
Vi som har har nykokad hjortronsylt också. :)
Skicka en kommentar