Sök recept här!

måndag 21 oktober 2013

Grymt goda bullar med valfri smaksättning


Förra söndags bakade jag och Amanda bullar. Tanken var att det skulle bli kanelbullar, men då kanelen nästan var slut så fick det bli vaniljbullar istället. De blev otroligt saftiga och goda!!
Bland de godaste bullar jag någonsin ätit faktiskt :)

Ingredienser:
50g jäst
100g smör
5 dl mjölk
2 tsk malen kardemumma
0,5 dl ljus sirap
3 msk strösocker
1 nypa salt
ca 11 dl vetemjöl

Fyllning:
150g rumstemepererat smör
1 dl strösocker
1,5 krm vaniljpulver alternativt 1,5 msk malen kanel

1-2 uppvispade ägg
pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk och karedemumma. Värm vätskan till 37 grader (fingervarmt) och häll den över jästen. Rör tills jästen har löst upp sig och tillsätt sirap, socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen tills den är slät och elastisk. Låt den sedan jäsa till dubbel storlek under duk i ca 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen under tiden degen jäser.
Häll ut den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Knåda dem lite lätt och kavla ut dem en åt gången till en rektangulär platta. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop degen på längden. Skär rullen i lika stora bitar och lägg bullarna i bullformar på en plåt.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och pensla bullarna och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen ca 5-8 minuter. Låt kallna på galler under duk.



I torsdags hände något stort för oss. Vårt husbygge satte igång - Äntligen!!

Kram


1 kommentar:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Hembakade bullar, det är inte mycket som slår det faktiskt.

Spännande med ett alldeles nytt hus!Lycka till med allt.

Ha det fint!