Sidor

tisdag 19 februari 2013

Skärets fisksoppa


Fisksoppa är alltid ett säkert kort, alltid lika gott!
Här kommer ytterligare ett guldkorn, otroligt smakrik och god.

Ingredienser:
400 g färsk lax
20 st blåmusslor (skalade på burk går bra)
20 st räkor (gärna färska skalade)

1 fänkål
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
0,5 stjälk selleri
2 tomater
0,5 dl tomatpuré
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
1 tsk färsk timjan
1 msk smör

Gör så här:
Skär och strimla alla grönsaker. Fräs i smör några minuter. Tillsätt tomatpuré och vinet och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Blanda ned fiskbuljong, lagerblad och timjan och låt koka försiktigt i 15 minuter. Skär fisken i bitar och tillsätt den och musslor och låt koka med i 5 minuter.  Smaka av med salt och peppar.

Aioli:
3 vitlöksklyftor
1 äggula
1 krm salt
2 dl matolja
0,5 krm cayennepeppar

Gör så här:
Mixa vitlök, äggula och salt. Tillsätt oljan droppvis och smaka av med cayennepeppar.

Servera soppan tillsammans med räkor och aioli och ett gott bröd!




Kesoplättar:
Mixa 100 g keso, 1 ägg och 0,75 msk fiberhusk. Stek i smör och klicka ut smeten i pannan. Platta till lite med stekspande och stek sakta på båda sidor!

Till frukost på helgen brukar vi äta kesoplättar. Nyttigt och gott. Vi serverar dem tillsammans med creme fraiche smaksatt med vaniljpulver och blåbär.

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar