Fisksoppa är alltid ett säkert kort, alltid lika gott!
Här kommer ytterligare ett guldkorn, otroligt smakrik och god.
Ingredienser:
400 g färsk lax
20 st blåmusslor (skalade på burk går bra)
20 st räkor (gärna färska skalade)
1 fänkål
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
0,5 stjälk selleri
2 tomater
0,5 dl tomatpuré
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
1 tsk färsk timjan
1 msk smör
Gör så här:
Skär och strimla alla grönsaker. Fräs i smör några minuter. Tillsätt tomatpuré och vinet och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Blanda ned fiskbuljong, lagerblad och timjan och låt koka försiktigt i 15 minuter. Skär fisken i bitar och tillsätt den och musslor och låt koka med i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Aioli:
3 vitlöksklyftor
1 äggula
1 krm salt
2 dl matolja
0,5 krm cayennepeppar
Gör så här:
Mixa vitlök, äggula och salt. Tillsätt oljan droppvis och smaka av med cayennepeppar.
Servera soppan tillsammans med räkor och aioli och ett gott bröd!
Kesoplättar: Mixa 100 g keso, 1 ägg och 0,75 msk fiberhusk. Stek i smör och klicka ut smeten i pannan. Platta till lite med stekspande och stek sakta på båda sidor! |
Till frukost på helgen brukar vi äta kesoplättar. Nyttigt och gott. Vi serverar dem tillsammans med creme fraiche smaksatt med vaniljpulver och blåbär.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar