Sidor

söndag 9 september 2012

Pepprig kycklinggratäng



Ikväll har vi lagat den här goda kycklinggratängen. Passade stora som små och det är alltid ett plus i kanten. Enkel att laga och god och krämig smak.

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
Chicken&Steak krydda (santa marias med kvarn)
3-4 dl creme fraiche
125 g Cantadou 4 peppar ost (en burk)
2,5 dl vispgrädde
1 tsk pepparmix (santa maria)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar. Smörstek dem gyllene och krydda med chicken&steak. Kycklingen behöver inte bli helt genomstekt då den ska in i ugnen.


Lägg den färdigstekta kycklingen i en smord ugnsfast form.

Blanda cantadou, grädde, creme fraiche, buljongtärningar och pepparmix i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Skär paprikan i strimlor och lägg i den i såsen och låt puttra med någon minut.

Häll sedan såsen över köttet och avsluta med att strö över osten. Sätt in i mitten av ugnen och grädda ca 35 minuter.
Servera tillsammans med ris och en god sallad.



Vi hade dagen till ära nystekta kantareller och det blev en extra god krydda.







Det här är för närvarande Amandas favorittröja. Den köpte min bror i Australien när hon fyllde ett eller två år. Han garderade sig lite med storleken, för först nu vid 5,5 års ålder är den lagom..

Kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar