Sidor
▼
torsdag 6 september 2012
Äppelmuffins med havretopping
I måndags passade jag på att baka äppelmuffins med havretopping. Det blev en väldigt god effekt med just toppingen. Smakar lite mer som en blandning av muffins och smulpaj.
Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
Gör så här:
Topping: Smält smöret och blanda i socker och havregryn.
Smet: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vatten och mjöl blandat med bakpulver. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Strö över kanel och socker över äppelklyftorna och blanda runt väl. Stick ned ett par klyftor i varje form.
Strö på toppingen.
Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter.
Igår passade vi på att ge oss ut på en mysig ridtur. Snobben var som alltid otroligt snäll och skötsam
Kram
Mor-Mia
Så gott! Jag älskar muffins med crumble på.
SvaraRaderaJag gör nästan alltid muffins med smul på, tycker det gör så mycket för slutresultatet. Dessutom kan man ju krydda det extra om man vill.
SvaraRaderaTrevlig helg!