Den här pannkakan är perfekt att ta med som mellanmål när man är på resande fot. Den är lika god ljummen som kall. Servera den gärna tillsammans med sylt och ev. vispad grädde.
Här kommer receptet igen för den som missat.
Till ca 15 bitar
1 liter mjölk (3%)
1½ dl mannagryn
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk nystött kardemumma
Tillbehör:
Sylt
Vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken. Vispa ner mannagrynen och koka till en gröt 4-5 minuter. Låt svalna.
Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kardemumma. Blanda ner i gröten.
Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 24x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt pannkakan kallna. Skär upp i bitar. Pannkakan håller sig 3-4 dagar övertäckt i kylen.
Just nu är vi iväg på en liten roadtrip i Sverige. Natten som var tillbringade vi i Gränna. I förmiddags passade jag på att förverkliga en gammal barndomsdröm. Vilket var att besöka en polkagrisfabrik.
Kram
1 kommentar:
Bra tips på picknickmat! Tack!
Skicka en kommentar